Review: Until Dawn (PS4)

until

De nieuwe game Until Dawn ligt in de winkel en is enkel beschikbaar voor de Playstation 4. Het concept is relatief simpel, het gaat om een groep vrienden dat is vast komt te zitten in een groot resort. Vanzelfsprekend is dit resort gevestigd op een berg. Het beloofd een zeer vervelende nacht te gaan worden, maar jij bent de regisseur van dit heftige horrorverhaal. Dit spel heeft alles in huis om het één groot succes te komen, maar hoe komt dat? Dat lees jij in deze review over het nieuwe spel Until Dawn.

Het komt je vast en zeker bekend voor, tenminste als je ooit een horrorfilm hebt bekeken. Dat irritante gevoel, wanneer één van de karakters in de film een onbegrijpelijke stomme beslissing maakt. De personages besluiten maar weer eens om op te splitsen, dan zijn de kansen namelijk groter, niet dus. Wat dacht je anders van het feit dat de personages nooit een wapen pakken, maar altijd besluiten om het op een vluchten te zetten. Nu kan jij de beslissingen gaan maken, jij bent namelijk de regisseur van deze horrorfilm. Bepaal alle keuzes die de acht karakters in het spelen maken.

Slasher verhaal op zijn best

Acht tieners, die bevriend zijn, besluiten om opnieuw voor een korte vakantie in de Blackwood Mountain Ski Lodge te kiezen. Afgelopen jaar had een dramatisch slot, aangezien twee tieners mysterieus waren verdwenen. Geen reden om dit jaar voor een ander vakantieadres te kiezen, opnieuw gaan de tieners hier vakantie vieren. Bizar, de broer van de verdwenen tienermeisjes zelf nodigde zijn vrienden uit om hier opnieuw naartoe te gaan, logisch toch?

De tieners zijn overtuigd, het zal een geweldig weekend gaan worden daar in de bergen. Maar dat is natuurlijk niet zo, in Until Dawn gaat het goed mis. De reis naar het huisje in de bergen geeft al enkele tips, deze kan jij ontdekken en ook hier zal jij wel eens gaan schrikken. Een hert dat ineens voorbij komt, een vogel die de tieners de stuipen op het lijf jaagt. Dit zijn vanzelfsprekend de vooralsnog onschuldige schrikmomenten, bedacht door de bekende horrorschrijvers Larry Fessenden en Graham Reznick. Maar het begin is nog niet het echte werk, dat volgt later in het verhaal.

Spelen met je gedachten

Dit spel zorgt ervoor dat jij je geen enkel moment zal vervelen, dat komt door de enorme combinatie aan gebeurtenissen die langskomen. Denk dan aan de personages, de bediening, maar ook de muziek en de spanning. Vanaf de eerste seconden is het extreem spannend, van onschuldige momenten tot gestoorde achtervolgingen. De tempo in het spel is redelijk laag in het begin, dan test het spel je morele keuzes. Waag jij het erop of speel je het veilig? Welke kant ga jij op? Elke keuze heeft zo zijn effect op het verhaal. Deze keuzes kunnen effect hebben op de personages en de relaties tussen de tieners, maar de effecten kunnen ook pas veel later in het verhaal terugkomen. Het spel zal ook spelen met jouw gedachten.

Conclusie

Hoewel Until Dawn een spel is dat in een relatief laag tempo gespeeld zal worden, kunnen wij toch weinig tot geen minpunten vinden. Het spel zit grafisch zeer goed in elkaar, maar ook de muziek en de stemacteurs doen hun werk prima. Alle keuzes van de speler worden netjes bijgehouden en komen altijd terug in het spel. Een moordlustige moordenaar zit je fulltime op de hielen en er zijn ook enkele geheimen die opgelost moeten worden. Het zorgt voor een unieke sfeer, van begin tot eind. Wij hebben toch één klein minpuntje gevonden, de demotion controls werken namelijk niet altijd goed mee. Maar goed, we moeten toch iets melden. De conclusie is simpel, dit spel moet je hebben. Until Dawn is een geweldig spel met garantie voor uren vol vermaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *